Alla inlägg under mars 2012

Av Daisy - 6 mars 2012 21:12

 

När vi flyttade i höstas så  dök det upp en del silverbestick i olika modeller. Dom är så fina med sina blomstermönster och med franska liljor på. En del av dem är graverade med initialer och årtal men vet tyvärr inte var dom kommer ifrån. Lite putsning med Häxan gjorde susen. Nu får dom stå framme hela tiden i fina glasburkar istället för att ligga längst in i skåpet i en ask. I en porslinskanna står färsk persilja som vi klipper av och använder i maten. Den är väldigt dekorativ. Som en doftande grön,krusig bukett! Härligt! Nu längtar jag efter att få sätta fingrarna i jorden och njuta av lite vårblommor och vårvärme i kolonin. Pelargonerna i källaren börjar att vakna till liv och nu är både chili och paprika i jorden. Det närmar sig... Nästa projekt är att förgro mina dahliaknölar. Så kul! Trevlig kväll!

Av Daisy - 5 mars 2012 13:30

 

Tulpaner,tulpaner,tulpaner! Så ljuvliga och finns i öändligt många varianter. Nu är tulpansäsongen i gång på allvar. Tycker om att köpa säsongens blommor för att skapa lite mysigt. Tulpanerna i vasen fick min kära man på sin födelsedag men eftersom dom hade växt ur vasen så kortade jag ner dom lite och arrangera om det i en annan vas. Snyggt! Blåbärsriset passar så fint till tulpaner och andra vårblommor.

Sverige är faktisk det land i världen som köper flest tulpaner per capita. "Bara" 120-miljoner snitt-tulpaner/år... Den har sitt ursprung i mellanöstern.

Redan på 1300-talet förekom det tulpaner och för att göra en riktigt lång historia kort så var det inte förrän på 1800-talet som tulpaner introducerades, då av en holländsk plantskoleägare. Den sorten kallas Darwintulpaner. Det är från dessa som våra bästa sorter härstammar från. Det blev då också en stor Holländsk exportvara och det håller fortfarande i sig. 

Ca. 6000 sorter finns registrerade, det är en hel del. Har tyvärr aldrig varit i Holland och sett odlingarna men har hört att det är magnifikt! Plåtlådorna som syns lite i bilden kommer från House Doctor, en av många favoritföretag och loppis.  Självklart är det med blomstermotiv! Kanon att ha småsaker i. 

Fortsatt trevlig eftermiddag! 

Av Daisy - 4 mars 2012 20:17

  

Precis när jag skulle ladda upp lite nya bilder så tog batteriet slut. Perfekt!

Tänkte därför att jag kunde visa en bild på en stor läcker kompakt bukett som jag hade i gömmorna. Självklart är det jag som bundit den,en beställning till kund.

 Stora läckra rosor i lila,ljusgul och orange blandat med stark cerise och orange toner. Super fint!

Tyvärr framgår det inte riktigt på bilden hur stor buketten verkligen är. Den var megastor...!

Nya bilder kommer imorgon när batteriet laddat klart. Trevlig kväll!

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

INSPIRATION

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK

BILDER

ALLA BILDER PÅ MIN BLOGG TILLHÖR MIG. LÅNA GÅR BRA MEN FRÅGA ALLTID FÖRST


Ovido - Quiz & Flashcards