Alla inlägg under april 2012

Av Daisy - 11 april 2012 21:17

 

Lite våriga kvällshälsningar från mig! Vilken mysig kväll idag.

Koltrastarna sjunger, luften är varm och lite smått regn. Superskönt!

Visst blir man glad av lite färgglada fransiga tulpaner?

Meningen var egentligen att dom skulle vara rosa för att matcha dom andra tulpanerna (mörk lilla och vita) som jag grävde ner samtidigt en höst men som du ser så blev det inte riktigt så.

Sånt händer... (Bilden är tagen förra våren)

Våren? Värmen? Skynda nu! God kväll

Av Daisy - 10 april 2012 15:30

 

Nu börjar det ta sig med vår chili/paprika odling. Vi har "bara" 60 små plantor nu som är omskolade i större krukor. Nytt för i år är lila paprika som heter 'Tequila'. Ska bli kul att se hur den blir. Det kommer att bli en festlig sallad i sommar! Chilin som vi har sått är samma 3 sorter som på bilden (egen skörd) Den gula sorten 'Hot Lemon' var mer än suuuuuper staaaaark!!!!!!

(När jag skriver vi är det jag och min man som jag menar. Han är min odlingskompanjon) Hoppas på varmt väder och varma nätter snart så huset kan tömmas på växter. Det börjar bli ont om plats... Har du själv tänkt att odla nåt kul ? Trevlig eftermiddag

Av Daisy - 9 april 2012 16:11

 

Så var denna påsk slut för i år. Eftersom påsken är så kort så tycker jag att det räcker att göra lite fina stileben med lite påskpynt. Jag tycker att en spegelbricka är fin att ställa saker på och så går det att variera. Påskägget är av plåt och det köptes också på Fredriksdal. Jag fastnade för det eftersom det var så gulligt med alla fina tulpaner och kändes lite nostalgiskt och tidlöst.

Nejlikan på bilden är en helt ny sort som heter 'Viper'. Den är såååååå underbar!

Nejlika känns kanske lite gammeldags men jag gillar den verkligen. Den har verkligen fått ett dåligt rykte och kallas ofta för en begravningsblomma. Jag som jobbar i branschen vet att så inte är fallet. Den används inom allt binderi och är en riktig trendblomma.

Love it,love it!

(Min brudbukett innehöll bara pistagegröna nejlikor och phalaenopsis.Superfint!!)

Ja ja. Tillbaks till verkligheten imorgon. Ha det bra!

Av Daisy - 7 april 2012 21:31

 

HEJ HEJ! JAG VILLE BARA ÖNSKA ALLA EN FORTSATT GLAD PÅSK!











Av Daisy - 6 april 2012 14:04

 

Glad påsk!! Det är verkligen en fullbokad påskhelg. En hel del  middagar och besök. Superkul! Hemma har jag pyntat lite både inne och ute. Jag har planterat en fin skål som står på trappan utanför huset och i den  jag planterat 4 olika sorters påskliljor. Det är 'Minnow' med miniblommor som jag har haft tidigare,'Jetfire' med orange trumpet,'Toto' som är ljus citrongul och en sista sort som heter 'Narcissus Bulbocodium',den kallas för Krinolinnarciss på svenska. Krinolinnarcissens blad liknar bara små små grässtrå och även den är gul men klockformad. Nu när lökväxterna börjar titta upp i trädgården så börjar säsongen också så smått att ta slut i handeln. Nu börjar säsongen med sommarblommor och utplanteringen kan (när vädret tillåter) sätta igång. Det ska bli kul att kunna ställa ut alla pelargoner och dahlior. I bakgrunden syns min roliga Traderavinst som jag tjatat om ett tag.  En avelstavla, det går att skriva på den med griffelkrita. Den kommer att få en bra placering snart. Jag har också gjort en lite påskig dekoration på ett silverfat. Kransen är en helt vanlig färdigproducerad pilekrans. Runt den har jag virat en murgrönsranka och bara lagt två lökar med påskliljor i mitten.

När vi var på Frediksdal i onsdags så köpte jag små söta pärlhönsfjädrar. Dom är så fina med sina prickar på. Äggen har jag själv ätit=) (ska bara sköljas av ordentligt) Även om jag köper en hel del pyssel så försöker jag också att använda sånt som finns i naturen och sånt som jag redan har hemma. Påskriset i år består t.ex av olika sorters klippta grenar och fjädrar och virkat pynt som jag ärvt.

 Man tager vad man haver helt enkelt=)

 Fortsatt glad påsk alla!

Av Daisy - 2 april 2012 14:02

 

Tänkte bjuda på en lite påskinspirerad dekoration som jag gav i present till min kära faster på hennes födelsedag. Den blev riktigt maffig med ca. 30 st. roser i orange,gul och cerise.

Med hängbjörk har jag skapat ett stort rede som ligger runt skålen. Det gör det lite mysigt.

För att få lite mer effekt har jag använt tunn buljongtråd i silver (den blänker så fint i ljuset),cerise snöre och texasgräs som jag har virat runt dekorationen. Texasgräset sitter fast med en nål som jag bara sticker ner i en av roserna. Dom små lila fjädrarna har jag också fäst på lite buljongtråd och sen virat runt. Dom var så fluffiga och söta och skapade lite påskstämning utan att bli för mycket! En riktigt läcker påsktårta som kan göras i olika storlekar.

Kanske en idé till ditt påskbord? Trevlig eftermiddag!

Av Daisy - 1 april 2012 21:07

 

Nu är min fina ljusstake äntligen uppackad  och på plats. Den känns verkligen antik och gammal. Kanske inte en ljusstake som passar i alla hem och miljöer men jag älskar den=) Problemet nu är bara att den inte går att tända när den står i fönsterkarmen, eftersom fönsterna i vårt hus (gammalt korsvirkeshus) inte är särskilt stora och ljusstaken är rejäääält stor.

Det löser sig nog till sist. Jag vågar faktiskt inte räkna efter hur många olika sorters ljusstakar/ljuskoppar/fat med ljus och liknande som jag har hemma just nu... kanske borde sortera ut lite snart...igen. 

Kunde inte motstå två nya penseér till min lilla samling hemma. ljuvlig va?

Hoppas alla har haft en mysig helg och tack till er nya som varit inne och läst denna vecka!

Vad kul! Fortsätt med det=)

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

INSPIRATION

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK

BILDER

ALLA BILDER PÅ MIN BLOGG TILLHÖR MIG. LÅNA GÅR BRA MEN FRÅGA ALLTID FÖRST


Ovido - Quiz & Flashcards